REGIONSGOLF

Regionsgolf:

Hold turnering mod andre danske klubber for ikke-elite spillere.
Flere hold fra Vallø deltager, delt op efter alder og handicap.

Tilmelding er i november-december og kampene spilles april-juni.

Regionsgolf koordinator

Henrik Søegaard Johansen

Henrik2000f@gmail.com telefon: 9394 2553.

 

Regionsgolf i Vallø – afslutning 2020

I en forkortet version af Regionsgolf 2020 lykkedes det ikke for nogle vores 5 hold at komme videre fra de indledende puljer. Coronaen betød en udsættelse af starten på matcherne og en halvering af matcherne, så hvis man tabte en match, var det svært at komme videre.

Veteran B; Holdkaptajn Charlotte Larsen
Handicap over 11,5 og født før 1961

Holdet sluttede på en 4 plads med 3 tabte kampe. Bundopgøret i Maribo blev tabt 6-5 så det var tæt på en ærefuld 3 plads.

Veteran C; Holdkaptajn Erling Storm
Handicap over 18,5 og født før 1961

Holdet stod med 2 sejre og et nederlag før den sidste kamp i puljen mellem Falster og Halsted Kloster. Den match skulle afgøre om det blev til en placering som nummer 1 eller 2 i puljen. Hvis Halsted Kloster kunne vinde, ville Vallø gå videre og hvis Falster vandt, ville det være dem der gik videre.Falster ordnede selv tingene ved at sejre suverænt med 11-0, så Erlings hold måtte tage til takke med 2 pladsen.Erling lavede et rigtig godt arbejde som holdkaptajn med at skrive levende beretninger til sit hold så også dem der ikke spillede, var opdateret på hvordan det gik.

B Holdet; Holdkaptajn Ken Jensen

Handicap over 11,5, ingen aldersberænsning

Holdet fik med 3 nederlag en 4 plads i en meget jævnbyrdig pulje. Ingen match i puljen blev vundet større end 7-4 og Vallø tabte 2 matcher med 6-5. Havde de 2 matcher blevet vundet 6-5 og 7-4 havde det været Vallø der var gået videre.

SuperVeteran C; Holdkaptajn Benny Sørensen
Handicap over 18,5, født før 1951

Holdet startede med en ude-sejr i Næstved men med 2 knebne nederlag mod Holbæk og Sorø endte holdet  som nr 3 i den pulje.

Senior C; Holdkaptajn Peter Houmøller
Handicap over 18,5, født før1971

Holdet fik en 4 plads i puljen der blev vundet suverænt af Sydsjælland. De 3 andre hold endte alle med 2 point, så det var matchpoint der afgjorde placeringerne fra 2-4. Til gengæld kan holdet glæde sig over at de var dem der udfordrede Sydsjælland mest og tabte med kun 6-5. Og når nederlaget må erkendes efter at modstanderen har lavet hole in one på hul 16; så siger det noget om at holdet var bedre end det som placeringen angiver.

Tak til Holdkaptajner for deres arbejde og tak til spillerne for deres deltagelse.Håber at alle har haft det hyggeligt og nogle gode matcher mod og med nogle rare mennesker; og at I melder jer igen til næste år.

Mvh

Henrik Johansen (Regionsgolfkoordinator i Vallø)

Regionsgolf er godt i gang i Vallø.

Det er en turnering holdturnering mellem forskellige klubber, hvor deltagerne skal leve op til et handicap og en vis alder, for at gøre matcherne jævnbyrdige.

Vallø har 5 hold med i turneringen og hvert hold spiller i puljer med 3 andre hold. Matcherne består af en Dame single; 3 Herresingler og en Mixed Foursome. Turneringen er pga Corona blevet halveret så vi kun spiller 1 gang mod de andre hold så det bliver kun til 3 kampe i år. Alle holdene har nu spillet 2 matcher og sådan ser det ud for de forskellige hold.

Veteran B; Holdkaptajn Charlotte Larsen: Handicap over 11,5 og født før 1961

Match mod Møn: Trods hjemmebane lykkedes det ikke at hente point mod Holdet fra Møn. Spillerne fra Møn havde lavere handicap end Vallø, og den eneste der overvandt den hurdle var Ole K. der holdt fanen højt og indkasserede en 2/1 sejr. Så vores nederlag blev på 9-2 til Møn.

Match mod Maribo:I Maribo startede det godt med at Foursome med Lars Dannerup og Holdkaptajnen vandt og det samme gjorde Damesinglen med Birgitte Hunneck. Men mændene var det svage køn den dag; da Henrik Johansen, Finn Christiansen og Ole K tabte deres matcher så resultatet blev 6-5 til Maribo. Med 2 nederlag ud af 3 matcher er der ikke længere mulighed for avancement i turneringen.

Veteran C: holdkaptajn Erling Storm: Handicap over 18,5 og født før 1961

Halsted kloster: Så kom regionsgolfen endelig i gang i nærmest stormende kuling mødte vi Halsted Kloster Golfklub, der må have været tidligt oppe for at komme til Vallø, for de ligger helt nede ved Nakskov. Alle spillere gik frist til opgaven og Hanne Bisgaard lagde ud med en komfortabel sejr på 8 up mod7, de første 2 point i kassen. Umiddelbart efter fulgte mixed foursome hvor Storms tog sejren med 5 up mod 4 og 3 point mere. Kunne John Hansen i 1 herresingle følge op og sikre sejren – det kunne han 5 up mod 4. Niels Sylvest i 2 herresingle havde en lidt dårlig dag og måtte se sig slået med 5 up mod 4. Christian Lyhne i 3 single konsoliderede sejren på sidste hul med 1 up. Sejren i hus med 9 mod 2 en god start vi gerne vil følge op den 27. på Falster. Vi sluttede dagen med en fælles øl og Halsted satte sig med afstand og spiste nogle velfortjente stykker smørrebrød, så de kunne klare den lange tur hjem.

Falster: Efter vores første kamp og sejr på 9-2 var det med gode forventninger vi drog til Falster for at følge op på sejren. Desværre lykkedes det ikke. Vi tabte 8-3. Hanne lagde ellers igen flot ud med en komfortabel sejre på 8-7, foursome Jytte og Erling kunne ikke finde rytmen og tabte 5-3. Bent Damgård der i dag afløste John Hansen som 1 herresingle tabte ligeledes 5-3. Niels som 2 herresingle spillede en god kamp og fik uafgjort. Christian kom ind som sidste herresingle og tabte 1-0 på hul 18. Dermed gik sejren til Falster med 8 up mod 3. Vi fik alle en god oplevelse på den flotte bane med de svære huller, hvor træerne står tæt på fairways. Det kræver nogle snorlige drives ellers er bolden ude i skoven. Men en dejlig bane hvor vi hører gøgen, spætten og mange andre fuglefløjt undervejs. Efterfølgende fik vi 3 stk. smørrebrød og den velskænkede lokale Krenkerup øl.

I holdet sidste match mod Maribo kan holdet avancere, hvis de hiver en storsejr hjem på minimun 9-2-

B-holdet, Ken Jensen: Handicap over 11,5, født senere end 1999.

Match mod Greve:B holdets første match var i Greve. Vi måtte indkassere et nederlag på 7 4. men vi var så tæt på at få point i den match. Jan Franck og Susanne Alexsandersen havde vundet første herresingle og Dame singlen medens Greve havde vundet 2. og 3. Herre. singlen. Så på 18 tee skulle det hel afgøres af Mixed foursome med Martin Kent og Mia Quorp, der var 1 ned før dette hul. Hvis de kunne vinde dette hul ville matchen ende lige. Desværre tabte de hullet og dermed endte matchen med en sejr til Greve på 7-4 I stedet for en deling på 5,5 mod 5,5.

Match mod Storstrømmen: Både foursome med Mia Quorp og Thomas Mortensen samt 2 herresingle med Ole Søbæk vandt pæne sejre. Men de 2 andre herresingler med Jan Franck og Ken Jensen og Damesinglen med Karin Pedersen tabte på hul 17 og 18. Resultatet blev et nederlag på 5-6. Med 2 nederlag ud af 3 matcher er der ikke længere mulighed for avancement i turneringen.

SuperVeteranC; holdkaptajn Benny Sørensen: Handicap over 18,5, født før 1951

Næstved: halvdelen med behørig Coronaafstand. Benny viste sig som den perfekte holdkaptajn; for det betyder ikke så meget hvordan holdkaptajnen spiller; bare han har sat det rigtige hold der kan vinde matchen for ham. Og det havde han! Han havde sat en overraskende foursome op med Hanne Zeller og Niels Poul Nielsen (der lige skulle have repeteret hvad foursome var for noget); men de skuffede ikke og vandt en kneben sejr på 2/1.

Foursome på vej op af hul 2. Af de 10 bolde der blev spillet på det hul talte jeg 7 der gik i søen. Kresten Olesen og Torben Barrett afgjorde tingene på hul 16, hvor de måtte undlade det normale håndtryk, som tak for kampen. Harty Sørensen tabte meget loyalt med manden sin single, så der har vel været nogenlunde ro på i bilen på vejen hjem.

Så stor ros til Sørensen for godt holdkaptajnarbejde der førte til en 7-4 sejr til Vallø.

Match mod Sorø: I denne match gjorde Holdkaptajnen det lige omvendt. Benny vandt sin match stort med 5/4, men det hjalp ikke så meget da kun Kresten Olsen kunne følge det op med en sejr. Torben Barret fik et nederlag på 3/1 medens Harty i damesinglen og Hanne Zeller og Niels Poul Nilsen i foursome led nogle lidt større nederlag. Dermed blev det til et nederlag på 7-4. SSorø går med denne sejr videre fra puljen.

Senior C; holdkaptajn Peter Houmøller, Handicap over 18,5 født før 1971.

Holbæk:  Peter Houmøller havde udtaget et hold uden ham selv. Igen godt kaptajn arbejde, for sejren blev hevet i land. Foursome med Lone Mathiesen og Steen Bøgelund Jensen vandt dres match og da Leif Juul Larsen og Benny Hoppe også vandt deres matcher, var det uden den store betydning at Hans Christian Askly og Hanne Bisgaard tabte deres match. Resultatet blev en sejr på 7-4.

Sydsjælland: Forusome med Lone og Steen vandt igen deres match trods at handicap hos Sydsjælland var væsentligt lavere og damesinglen med Alice Sander blev også vundet. Til gengæld måtte de 3 herresingler lide nederlag mod nogle handicapmæssigt bedre modstandere. Så resultatet blev 6-5 til Sydsjælland.

Holdet går videre med en sejr i sidste kamp mod Ledreborg hvis Holbæk samtidig vinder over Sydsjælland med 6-5.